www.global-ing.rs

Henkel - Ceresit
Henkel predstavlja jednu od globalno najznačajnijih poslovnih grupacija u hemijskoj industriji, čija paleta proizvoda uključuje deterdžente i proizvode kućne hemije, kozmetičke i proizvode za negu tela, građevinske lepkove kao i lepkove za industrijske i proizvodne sisteme, sa ukupnim prometom od 14,1 milijarde evra u 2008. godini. Kupovinom akcija u kruševačkoj Merimi, ova kompanija ušla je na srpsko tržište, a danas je vlasnik 99,75% akcija ove kompanije.

Za ovaj važan korak u svojoj ekspanziji kompanija Henkel odlučila se zbog tradicije, kvaliteta i ugleda fabrike Merima, snage njenih brendova, kao i potencijala i geografske pozicije domaćeg tržišta, koje se svojom centralnom pozicijom može nametnuti kao snabdevač celog regiona jugoistične Evrope. Do danas je investirano više od 64 miliona evra, a zbog velikih potreba tržišta, za rekordnih devet meseci izgrađena je i nova Henkel Ceresit fabrika za proizvodnju građevinskih lepkova u Inđiji, opštini koja izuzetnim geografskim položajem i odličnom povezanošću pruža najviše mogućnosti za izvoz. Na istoj lokaciji, sredinom 2008. godine otvorena je i nova fabrika za proizvodnju tečnih maltera.

Henkel Ceresit fabrike izgrađene su po najmodernijim tehničkim, tehnološkim i ekološkim standardima. Pored domaćeg tržišta, iz Henkel Ceresit fabrika snabdevaju se i tržišta Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Crne Gore i Makedonije. U cilju pružanja što kvalitetnije usluge kupcima, Ceresit nudi kompletne sisteme proizvoda za polaganje keramike, glet mase, praškaste proizvode za hidroizolaciju, sve vrste zaptivača za, u, i oko kuće, kao i kompletnu paletu proizvoda za termoizolaciju. Uskoro će u Inđiji biti otvoren još jedan proizvodni pogon, čime ova kompanija potvrđuje nameru da dugoročno ulaže u Srbiji, a svoju lidersku viziju Henkel dokazuje svojom dominantnom prisutnošću u prodajnim objektima širom Srbije.

www.ceresit.co.rs

                                                                                                                                                                          

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!

green car technology

Velika međunarodna kompanija iz Nemačke Xella International koja poseduje svoje proizvodne pogone u preko 30 zemalja sveta, zapošljava preko 8.500 ljudi i ostvaruje godišnji promet od 1,4 milijarde evra, kupila je 2004. godine preduzeće Kolubara-Gasbeton a.d. u Vreocima nadomak Beograda. 

07.10.2005. godine preduzeće zvanično menja ime u Xella Srbija d.o.o.

Priključenje preduzeća Kolubara-Gasbeton a.d. tj. Xella Srbija d.o.o. u veliki koncern Xella je veliki dobitak ne samo za  preduzeće nego i za samu Srbiju tj. za njeno tržište kao i za tržište okolnih zemalja.

Xella Srbija d.o.o. od 01.03.2006. godine proizvodi i prodaje najkvalitetniji zidni građevinski materijal pod imenom YTONG. U svom sastavu preduzeće ima razgranutu prodajnu mrežu na čitavoj teritoriji  Republike Srbije i Crne Gore.

O napretku u organizacionom smislu svedoči uvođenje najsavremenijih informacionih sistema. Prodaja je reorganizovana prema zapadnom sistemu, tako da su prodajne regije, spoljni predstavnici, magacini, nabavka i sve ostalo povezani svetski standardizovanim CRM sistemom koji omogućava savršenu komunikaciju sa klijentima, ciljano povećanje produktivnosti i prodaje, i uspešno strateško pozicioniranje na tržištu. Ono što je jako važno je da je tehnologija Xelle u Srbiji istovetna sa onom u Nemačkoj - sve je standardizovano prema najvišem evropskom modelu, i nema nikakve razlike u proizvodnji za srpsko i zapadno tržište. Standard kvaliteta je određen prema nemačkom uzorku, takozvanoj DIN normi, koja je mnogo strožija u odnosu na recimo, francuske ili druge zapadnoevropske standarde.

Važno je napomenuti da se kvalitet proizvoda kontroliše svakodnevnim internim kontrolama i periodičnim certifikovanjem od strane vodećih Instituta u Srbiji za ispitivanje kvaliteta proizvoda.